KURACIE PRSIA V LISTKOVOM CESTE

Kuracie mäso a lístkové cesto - ak vám táto kombinácia pripadá zvláštna a lístkové cesto používate skôr na prípravu sladkých dobrôt, ide o perfektné spojenie chutí. Navyše, vďaka lístkovému cestu sa nemusíte obávať, že náplň vytečie a zároveň udrží kuracie mäsko krásne šťavnaté. Je to skutočne výborné!

Potrebujeme:

6 ks kuracích pŕs

1 bal. mrazeného špenátu

3 pláty chladeného lístkového cesta

2-3 lyžice kyslej smotany

6 plátkov tvrdého syra

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu masla

Soľ, čierne korenie, štipku muškátového orieška

1 vajce na potretie

Postup:

Mrazený špenát opražíme na masle a necháme na panvici, kým sa neodparí voda. Pridáme pretlačený cesnak, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením. Premiešame, restujeme všetko spolu asi 2 minúty a nakoniec pridáme smotanu - premiešame a zložíme z plameňa.

Umyté kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikla "kapsa" na plnenie. Do vnútra navrstvíme špenátovú náplň a jeden kúsok syra. Potom mäso osolíme podľa chuti (môžeme pridať aj ľubovolné korenie).

Každý kúsok lístkového cesta rozdelíme na 2 časti - vznikne nám tak 6 kúskov. Každý si po stranách narežeme na pásiky. Do stredu uložíme 1 kúsok plneného kuracie mäsa a cez mäso začneme prekladať jednotlivé pásiky tak, aby bolo mäso celkom prekryté.


svoj text