JELENIE MASO

INGREDIENCIE

1 kgj elenie mäso1 dlolej1 ksmrkva1 kspetržlen1 kscibuľa1 balíčekkorenie na divinu4 dlvývar1 dlšľahačková smotana

HRNČEKOVÉ KNEDLIČKY:

4 ksrožky4 ksvajcia1 hrnčekpolohrubá múka1 hrnčekmliekosoľbylinky ( tymián)

POSTUP

1.1 kg mäsa z diviny (naporcované alebo v celku - ja som dala naporcované) vložíme do marinády. Marinádu pripravíme z 1 dl oleja, do ktorého vmiešame obsah sáčku, pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, necháme odležať minimálne 24 hodín. Opražíme cibuľu, pridáme mäso, prudko opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Zo šťavy pripravíme chutnú omáčku. Pridáme sladkú smotanu, necháme zvariť na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s varenými knedľami, s brusnicami alebo čučoriedkami.2.Rožky nakrájame, vysypeme do misy, pridáme hrnček mlieka, hrnček múky, 4 vajcia, soľ a bylinky. Premiešame. Zmes navrstvíme do potravinovej fólie, zvinieme do valčeka a varíme cca 20 min.